WUDANG
TAI CHI CHUAN

Placeholder Picture

Lessen

Vormtraining

De vormtraining bestaat uit het aanleren van de traditionele lange vorm. Dit wordt eerst in het vierkant aangeleerd en dan wordt de ronde vorm aangeleerd.
Het duurt zo’n 2 jaar om de vorm aan te leren en dan nog eens 1 jaar vooraleer je die echt onder de knie hebt.

De lange vorm is een aaneenschakeling van zelfverdedigingstechnieken. Deze technieken worden uitgelegd tijdens het tweede uur van de avond.

Zelfverdediging

Zelfverdediging wordt voornamelijk in het tweede uur uitgelegd.
We gaan dieper in op de vorm en welke beweging overeenstemt met de praktische toepassing. 

Naast dit aspect oefenen we ook pushing hands technieken, pushing hands is een manier om je evenwicht te leren behouden terwijl jouw tegenstander je trekt en duwt.

Conditietraining wordt om de twee weken ingelast, deze omvatten oefeningen om zowel uithouding als kracht te ontwikkelen. Deze oefeningen omvatten push ups, handenstand, buikspieroefeningen, schaduwboksen, boksen op een pad.

Wapenvormen

Tradtioneel zijn er 3 wapens binnen onze stijl van Tai Chi Chuan: sabel, zwaard, speer.

De sabel is het eerste wapen dat wordt aangeleerd, dit kan ten vroegste nadat men de handvorm volledig zelf kan uitvoeren.  De sabel is het wapen bij uitstek om kracht en souplesse tot één geheel te brengen.

Het zwaard is het tweede wapen dat aan de beurt is. Dit is het moeilijkste wapen om aan te leren. Het zwaard heeft 2 scherpe zijden en de reeks bestaat uit precieze bewegingen die verfijnd dienen te worden uitgevoerd.

De speer is het laatste wapen in de rij van wapenvormen. Het is ook de kortste vorm. De speer is een wapen waar veel kracht en beheersing aan te pas komt.

Een Chinees gezegd over deze wapens duidt de moeilijkheid aan van de wapens: de speer kan je leren op 100 dagen,  de sabel op 1000 dagen, het zwaard duurt minstens 10000 dagen.

Ontdek Wudang Tai Chi Chuan met het volledig curriculum.
Lange vorm Wudang stijl, zelfverdedigingstechnieken, pushing hands en wapenvormen. 

Inschrijven !!